Rivelino Rigters

Founder/CEO LOUD Academy

Rivelino Rigters is een zelfstandig talentcoach- en jongerenwerker uit Amsterdam die werkzaam is binnen het jeugd- en gevangeniswezen sinds 2004. Vanuit zijn achtergrond als ervaringsdeskundige heeft hij vanuit zijn visie een werkmethode gevormd om jongeren met een strafblad en/of die risicogedrag vertonen te empoweren door middel van rapworkshops- en talentontwikkelingstrajecten.

Doordat Rigters zelf als jongere is opgegroeid in de straatcultuur met allerlei omringende facetten en personen weet hij goed hoe het is om als jongere op te groeien met uitdagende omstandigheden. Hierdoor weet hij zich goed te verplaatsen in de leefsituaties van bijv. jongeren die opgroeien in een eenoudergezin of opgroeien in een criminele omgeving en zich staande moeten om niet de verkeerde keuzes te maken.

Ruim 12 jaar heeft Rigters vanuit zijn bedrijf LOUD ACADEMY ervaring met het werken in jeugdgevangenissen op verschillende locaties in het land. Met rapworkshops, theatertraining en talentontwikkelingstrajecten heeft hij jongeren aangespoord om te ontdekken wat hun talent is om zich zo op een positieve manier te kunnen ontwikkelen en uiten naar de buitenwereld. Naast de workshops en trainingen is Rigters ook bezig geweest met het produceren van een theaterstuk getiteld “Stories of a Blackrockstar” wat gebaseerd is op zijn levensverhaal. Hierin neemt Rivelino de kijker mee in een reis door zijn levensverhaal in 6 scenes.

Met behulp van storytelling, theater, rap en akoestische muziek schetst Rigters een beeld van hoe zijn leven was en hoe hij als 5 jarige zag hoe zijn vader stierf en vanuit die achtergrond zijn eigen identiteit moest ontdekken in de straten van Amsterdam-West. Deze show wordt vertoond in theaters, op scholen en in jeugdgevangenissen door het hele land en is zeer geschikt als preventief middel maar ook vooral om te inspireren en te motiveren. Verder heeft Rivelino vorig jaar zijn eerste boek “Lifestyle” uitgebracht waarin hij 10 lifestyle tips geeft om een succesvol en positief leven te leiden aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven en jong-volwassenen die hij heeft geinterviewd.